Успешно представяне в регионален конкурс

Със сертификати за успешно представяне в регионалния детски творчески конкурс "Четящите деца и модерната библиотека" бяха удостоени учениците от VІІ"б" клас Памела Капитанова и Боряна Христова.

Участниците в конкурса трябваше да представят във вид на есе, разказ, стихотворение или рисунка разсъжденията си по темите „Говори се, че съвременните технологии ще изместят книгата на хартиен носител", „Какво е бъдещето на „добрата стара книга", „Мишката ще изяде ли книжката?" и „Как според вас би изглеждала библиотеката на бъдещето."

В своето есе "Къща без библиотека е като аптека без лекарства" Памела Капитанова споделя:
"Лично за мен книгата е празник в делника, ден в нощта, усмивка сред сълзите. Защото книгите са съхранили в себе си най-възвишените цели и ги внушават по чудесен начин чрез словото - с майсторското перо на творците, които доказват, отричат, повеждат, обединяват и побеждават."

В есето си, Боряна Христова сравнява четящите хора с бели лястовици - "има ги, но са изключително рядко срещани", споделя с болка тя. "Все повече библиотеки затварят врати поради липса на читатели, а разтворената книга е като светещ връх на планина, а ние, хората - там долу, в гъстата гора - виждаме светлината и трябва да се водим по нея."

Google+